4 maart: Ivak jongeren treden op in Kruiskerk

Op zaterdag 4 maart treedt om 20 uur het jeugdtalenten-orkest Haydn Jeugd StrijkOrkest (HJSO) op in de Kruiskerk in Delfzijl. Het optreden is een initiatief van Lionsclub Apppingedam/Delfzijl. De opbrengst van het benefietconcert gaat naar een aantal regionale goede doelen.

De prachtige Kruiskerk is natuurlijk een geweldige locatie om het HJSO te kunnen horen. Op het programma staan stukken van Reinecke, Bártok en Tsjaikovski. Het concert is dit jaar extra feestelijk, want het is het 20ste benefietconcert van het HJSO in samenwerking met de Lionsclub Appingedam-Delfzijl.

Voor Ivak is verder natuurlijk ook zeer bijzonder dat een aantal van onze leerlingen (altsax, viool) intensief met het orkest hebben kunnen samenwerken én ook meespelen. Twee leerlingen voeren in het voorprogramma een aantal nummers op, en een grote groep leerlingen speelt met het orkest mee bij (delen van) de Roemeense Dansen van Bártok. Een unieke ervaring voor jonge muziekleerlingen die hun eigen muziekmaken plots in een heel andere context horen! Door de samenwerking hopen Lionsclub, HJSO en Ivak onder jongeren de belangstelling te stimuleren voor muziek en voor het ontwikkelen van eigen muzikale talenten.

In het voorprogramma (na de pauze!) spelen Iris Werkman en Mirthe Oudman viool, begeleid door viool-docent Luca Althofer.
Bij de Roemeense Dansen van Bartok mogen de volgende leerlingen meespelen met het orkest: Job Doevendans (viool), Maartje Kamp (viool), Danielle Pilon (viool), Marloes Uil (altsax), Sara van der Woude (altsax), Aniek Dik (altsax), Jurgen Koetze (altsax), Sarah Olling (altsax) en Leona Rangkoly (altsax). De vioolleerlingen zijn begeleid door docent Luca Althofer, de saxofoonleerlingen door docent Carin Brenninkmeijer.
Kinderen betalen 5,- entree voor het concert; gewone entreekaartjes zijn 10,-. Een prachtige mogelijkheid om dit klassieke concert van hoge kwaliteit te bezoeken.

Locatie: Kruiskerk, Delfzijl
Aanvang: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.