Gastles van een ervaringsdeskundige

Op zaterdagmiddag 20 mei 2017 heeft onze stagiaire Priscilla een gastles georganiseerd in het ASWA gebouw. Deze werd verzorgd door een ervaringsdeskundige, Jeremiah. Hij vertelde over zijn levenservaring in de criminaliteit en de gevolgen van zijn doen en laten en hoe hij uit het criminele circuit is gestapt. Ook spoorde hij jongeren aan om vragen te stellen en verhalen te delen. Aan het eind van de gastles gaf hij een boks clinic voor de jongeren.

Die onder de indruk

De gastles begon om 14.00 uur Zo’n 14 jongeren die regelmatig bij Jimmy’s komen namen plaats in de zaal. Priscilla opende de gastles met een hartelijk welkom voor de spreker, Jeremiah. Ook complimenteerde ze de jongeren voor hun aanwezigheid. Daarna was het de beurt aan Jeremiah om zijn boeiende verhaal te vertellen. Tijdens de gastles waren de jongeren zichtbaar onder de indruk. Het was doodstil in de zaal en iedereen luisterde met volle concentratie. Jeremiah kreeg veel goede vragen en de jongeren waren ook totaal niet bang om deze vragen te stellen.

Boksen als zelfbeheersing

Aan het eind van de gastles deden 10 jongeren mee aan de boksclinic van Jeremiah. Tijdens de boksclinic werd lichamelijke energie omgezet in zelfbeheersing. Tot slot bedankte Priscilla voor de actieve bijdrage en aandacht. Ook bedankte ze Jeremiah voor zijn openhartige verhaal. Het allermooiste was dat aan het einde 9 van de 10 jongeren individueel naar Jeremiah toe liepen om te zeggen dat ze respect voor hem hadden. Priscilla heeft dit als kers op de taart ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.