Drank & Drugs

Het ABC van drugs en alcohol

Lekker samen met vrienden en vriendinnen op stap gaan is heel gaaf. Het dagelijkse leven is vaak al druk genoeg en een beetje ontspanning hoort er natuurlijk ook bij! Als je uitgaat krijg je ook te maken met alcohol en misschien ook met drugs. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat informeren over alcohol en drugs. Wij hebben een paar websites voor je geselecteerd die je op een eigentijdse manier alles over alcohol en drugs uitleggen.

Zo lees je op de websites www.drugsinfo.nl en drugsenuitgaan.nl alles over drugs, risico’s en gezondheid. Zo kun je op drugsenuitgaan.nl bijvoorbeeld ook lezen waar en hoe je je drugs kunt laten testen. Beide websites zijn opgezet door het Trimbos-instituut. Het Trimbos-instituut is een kennis- en onderzoeksinstituut voor geestelijke gezondheid, middelengebruik en verslaving.

Anoniem

Op de sites kun je anoniem een persoonlijke vraag stellen. Alle drugssoorten staan op een rij en deze kun je aanklikken om meer te weten te komen over de werking, de risico’s en de lange en korte termijn effecten die het met zich meebrengt.

logo_drugsenuitgaandrugsinfo