Wonen

Wil jij op kamers of zoek je een leuke woning?

Superleuk natuurlijk, op kamers gaan. Maar waar moet je eigenlijk zoeken voor een kamer? Neem eens een kijkje op de site www.kamernet.nl. Hier kun je voor een relatief klein bedrag per maand reageren op alle kamers in jouw buurt.

Momenteel zijn er in Groningen steeds minder kamers voor weinig geld beschikbaar, daarom kan het verstandig zijn om je in te schrijven voor een huis.

In Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn er verschillende woningcoöperaties die woningen verhuren, ook aan jongeren. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Marenland, Acantus of Groningerhuis.

Wil je liever naar stad, nu of in de toekomst? Dan kan het goed zijn om je alvast in te schrijven op WoningnetGroningen. Deze site biedt sociale huurwoningen aan en die zijn vaak goed te betalen!

Tegenwoordig mag je vanaf 17 jaar jezelf al inschrijven en punten gaan sparen bij woningnet! En dat is goed omdat je elke maand 1 punt krijgt. Wil je een leuke studentenwoning of appartement dan heb je al snel tussen de 24 en 36 punten nodig! Begin daarom gelijk met sparen als je eraan denkt om naar Groningen te verhuizen voor werk, studie of iets anders. Inschrijven bij woningnet kost ongeveer 2 á 3 tientjes per jaar.

Verder leven wij natuurlijk met elkaar in een gebied waar er aardbevingen zijn door de gaswinning. Dit heeft invloed op de huizen in Appingedam, Delfzijl, Loppersum maar ook Groningen. In onze regio bouwen verschillende partijen aan nieuwe woningen, versterken zij oude woningen en zorgen ze er samen voor dat we gewoon veilig kunnen wonen in dit gebied!

Het brengt echter ook nieuwe initiatieven met zich mee voor bijvoorbeeld Tiny houses!

Heb jij nu nog andere vragen waarop we je zo geen antwoord hebben kunnen geven, stel ze dan gerust via deze website, via onze facebook of bel/app ons!